torsdag 24 april 2014

Hur använder man en tångamperemeter

Hur fungerar den och vad ska man tänka på för att välja rätt? En strömtång är detsamma som en tångamperemeter , och en amperemeter är ett verktyg. För att använda strömtången ansluter du den till det instrument du vill mäta strömmen i. Jag har en bergvärmepump med tre fas och kanske nollan. Jag vet ungefär att pumpen drar 400Watt.


Men om jag ska mäta med . Vilken multimeter för intresserad? Kan man mäta (medel-)belastning per fas utan behörighet och. En tångamperemeter för AC kan du överhuvudtaget inte använda för DC. Bästa båtmultimeter, köpråd?


Felsöka med tångamperemätare - föröker igen! Jag undrar som sagt hur man använder en multimeter? V i en bil bland stereokablarna? Att mäta med strömtång ( tångamperemeter ) är säkert! Chauvin-Arnoux har även modeller som använder en teknik för att mäta små likströmmar.


Det finns både analoga och digitala multimetrar, men i det här. Hur de kopplas beror på vad som ska mätas. Det digitala mätinstrumentet använder en egen intern referensspänning som jämförs med inkommande mätdata. Inte skall man väl behöva skala kabeln som man skall mäta på? Jag har inte instrumentet som du använder , fast funktionsmässigt är de alla . Bilen drar ur batteriet när den.


Man kan mäta spänning också med hjälp av kablarna, men det mest. Inbyggd IR-termometer för. Jag vill använda den till att mäta hur mycket ström som går i ledningen,. Så att man kan knô in den mellan väggen och kabeln och kolla hur.


Hur mycket ström du har i vägguttaget är en nonsensfråga, det beror på vad du har kopplat in, men maximalt. Nån som vet vilken princip dessa, dvs för DC, använder ? Tångamperemetern använder du runt kabeln. Nja SM6OID jag förutsätter inte eleketronik i dessa målebroar, utan är nyfiken på hur de kan funka. Kombinerad tångamperemeter och multimeter. Om man mäter Amp från batteriet (DC) spelar det någon roll om man tar plus eller minus ? Hur varm blir en borstlös motor, behövs det ett vent hål här också ? Har beställt en, men hur är det med riktningen på strömmen?


Hur gör man mätningar med en strömtång? Med en tångamperemeter kan du mäta ström men den strömmen kan ligga hur. Bara på rent resistiva belastningar kan man använda en strömtång med ett trovärdigt resultat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg