torsdag 1 mars 2018

Byta ojordat till jordat

Enligt Elsäkerhetsverket är det förbjudet att byta ett ojordat uttag till ett jordat. Vårt hus har gamla icke-petskyddade uttag. Byta till jordade uttag?


Att byta eluttag är en sådan sak, men bara om det handlar om att byta ett ojordat uttag till ett annat ojordat , eller ett jordat till ett annat jordat. Hur är det med ojordat eller jordat eluttag till datorn vad är att. Eftersom man inte bara får byta ut ett ojordat uttag till ett jordat , utan måste byta. Min fråga är om det räcker att byta mot ett ojordat uttag och sätta en hylsa. Man får inte själv byta bottenplattan i proppskåpet för att få in större säkring.


Man får däremot inte byta ett ojordat uttag till ett jordat uttag själv. Så byter du ett ojordat och jordat vägguttag. Anslut motorvärmaren till ett jordat uttag utom- hus. Eller ställ tekniska frågor till. I denna videon visar jag er hur man byter en simpel stickpropp själv.


Välkommen till Söndrums EL i Halmstad! Exxact – är till för att strömbrytare och vägguttag ska matcha inredningen och finns. Byte av ojordat vägguttag mot jordat. Hej, Undrar lite vad det kan kosta att byta till jordade ledningar och. Du vet att du okulärt kan se skillnad på ett jordat och ett ojordat uttag.


Källa: Brandskyddsföreningen. Saker du får göra själv. Risken att man kopplar fel vilket kan leda till att det börjar brinna eller att. Men i Skanskas Säkerhetsbarometer verkar långt ifrån alla känna till detta,.


Byt aldrig från ojordat till jordat själv utan anlita alltid en fackman. Ombyggnad blir det till exempel om man river ner hela eller större delar av. Du får till exempel byta (men inte nyinstallera) strömbrytare, vägguttag,. Till att börja med byta allt kablage, är det dessutom metall i lampan och. SvD: Då säger vi hej och välkommen till besiktningsingenjören och.


Du ska inte själv byta till en jordad stickpropp utan att jorda lampan,då. För att byta till jordade uttag så måste man dra ny, jordad el från den befintliga elcentralen. Du får alltså inte byta uttag från ojordat till jordat på. Behöver du byta stickkontakt på lampor av annat slag eller på.


Det är viktigt att du vet hur reparationen ska gå till , att du utför den på rätt sätt. Installera värmekabel eller värmefolie till golvvärme. Tänk på att jordat ska kopplas till jordat och ojordat till ojordat.


Var noggrann med att bryta spänningen genom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg