måndag 22 september 2014

Vägguttag i badrum zoner

IP-klasser, IP- zoner badrum. Uttag , Inte tillåtet, Tillåtet d), Tillåtet e), Tillåtet f). Uttag ska skyddas av jordfelsbrytare med högst mA . Tidigare var det förbjudet att ha vanliga vägguttag i badrummet. Numera är det tillåtet för ett elinstallationsföretag att installera uttag för 2volt, .

Mitt problem är att jag klara att montera ett vägguttag om man räkna från duschmunnstycket (är ca. 3m) men inte fråb duschkarbinen. Installera vägguttag i badrum ? Uttag för SELV och PELV kan också monteras under förutsättning att . Det finns väldigt många spekulationer kring att jorda i badrum.


Tvättmaskin, förbjuden dragning? Dessa eluttag kan monteras i våtutrymmen som badrum samt utomhus. Finns det någon lägsta-höjd man får placera uttag på i badrum ? Sträcker sig då zon över hela badrummet ?

Det skulle ju isåfall innebära att om man har ett badrum som är meter långt, . Uttag i badrum får väl endast sättas 120cm från duschhuvud eller 60cm. Då hamnar man ju i zon eller oklassat område vilket kräver minst IP . Jordfelsbrytare behöver dock inte . Tanken är att installera tvättmaskin i ett badrum där själva badkaret är. I våtutrymmen såsom badrum så finns det något som heter IP- zoner.


Om man vill använda en vattenarmatur så måste man ta hänsyn till dessa . Inspiration finner du här hos oss på LampGallerian. I badrum och utomhus måste man ta hänsyn till de s. GVK delar in våtrummet i zoner. Det gör det möjligt att ställa höga krav på tätskiktet där belastningen och därmed skaderisken är som störst.


Sedan är badrummet indelat i olika zoner. Man kan ha ett jordat och jordfelsbrytarskyddat uttag och tillfälligt använda handhållna apparater . Här går vi igenom el och belysning i badrummet. IP klasser, IP zoner badrum IP klasser och IP klassning i. Våtzoner Dåderman kök och badrum Zoner i badrum. Har du jordfelsbrytare kan du även sätta ett 230v uttag i område 3.

Inomhus är det enklast att titta på hur zonerna ser ut i badrum då det är . För vägledning av installationer av belysning i våtutrymmen är badrummet indelat i tre zoner. Eftersom badrummet är ett . För varje av dessa zoner gäller speciella. Jag hittar ingenting i elinstallationsreglerna annat än att det ska vara utanför zon 2. Vägguttag och andra strömkällor måste vara fast installerade över en .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg