torsdag 31 juli 2014

Trasig kondensator moped

Fråga: Om jag har ett gammalt tändsystem till en moped , finns det något sätt att kolla om tändspole och kondensator är okej eller trasig ? Classic Motor – för dig som har eller drömmer om en veteranbil. Eller motorcyklar , mopeder, lastbilar och traktorer – nostalgi på hjul! Visar ohm mätaren annat än noll, är kodensatorn trasig. Mäta kondensator , ljusspole och tändspole på en moped ? DT50mx - Varvar inte ur ordentligt. Veteranmoped 57:a med sachs motor dör(dränks) efter längre tur.


Generator Bosch eller Stefa, hur vet man det? Kontrollera brytare, tändspole och kondensator h) Byt till tändstift med. Liten rackare som kan döda en moped om den är trasig. Den har till uppgift att svälja strömmen när brytaren öppnar. Om kondingen är trasig så går hela gnistan.


Mät tändspole och kondensator. Om du misstänker att din kondensator är trasig kan du prova om den är OK. När jag vrider svänghjulet slår det gnistor mellan brytarspetsarna.


Detta är väl ett symptom på en trasig kondensator ? Vår mekaniker berättar lite kort om hur en tändspole fungerar på en moped. Kan det bero på nått mer . CDI box, sitter väll ingen kondensator ? MC afären å fråga va han tror. Problem med Yamaha dt mx! Tändsystem felsökning – Suzuki K50.


Samtidigt tömmer även vår kondensator ur sig, sin egen uppladdning. När brytarna befinner sig mitt på kammen i svänghjulet ska de öppnas ca . En trasig kondensator (läcker oftast och ger då en lägre kapacitans) kommer att resultera i brända brytare, eller rättare sagt materialvandring. En moped med trasig kondensator kan mycket väl starta ändå. Jo, kondingen startar en kall motor men inte en varm motor, då är den trasig. Jag skulle ju kunna göra det rakt av och se om den funkar då, men samtidigt skulle jag vilja veta hur man kontrollmäter om en kondensator är . Han sa att han alltid bytte brytare, kondensator , tändspole, . CachadLiknandeVissa luttrade mopedåkare betraktar själva tändplattan som en komponent . Inte så att han kunde kolla så mycket om han nu vet att en viktig del är trasig och att man inte brukar ha sådana i fickorna.


Vi utökar varje dag vårt sortiment med delar till moped , snöskoter, skoter, gräsklippare, cross och ATV. Tvålen i duschen var slut. Comfort Hotel Winn - Umeå.


Frågan är hur en dålig kondensator spökar till det? Enklast och troligtvis bäst är det om du monterar dit ny kondensator och brytare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg